Iberogast: de kracht van 9 geneeskrachtige kruiden
Iberogast®
Iberogast is een kruidengeneesmiddel dat bestaat uit een unieke combinatie van 9 geneeskrachtige kruiden. Deze 9 kruiden werken samen om natuurlijk en effectief maag- en darmklachten te verlichten. Klachten als:
- Maagkrampen
- Darmkrampen
- Maagpijn
- Vol gevoel
- Misselijkheid
- Dyspepsie
- Maagzuur
De 9 geneeskrachtige kruiden van Iberogast
Bittere Scheefbloem
(Iberis amara)
De naam Iberogast is afkomstig van één van de geneeskrachtige kruiden: de Iberis Amara ofwel de bittere scheefbloem. De herkomst van de Iberis amara is af te leiden van de wetenschappelijke naam van dit kruid. Iberis verwijst namelijk naar het Iberische Schiereiland dat gevormd wordt door Spanje en Portugal. En dit is waar deze witgebloemde plant oorspronkelijk vandaan komt. Amara komt uit het Grieks en betekent ‘de bittere’. Dit verwijst niet naar de geur van de bloem, want die is lekker zoet, maar naar de bittere smaak ervan.
Iberis amara of bittere scheefbloem en Iberogast
De bittere scheefbloem wordt gebruikt in Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt de bittere scheefbloem tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Er één hele plant Iberis Amara, ofwel Bittere Scheefbloem nodig is voor 50 ml Iberogast?
- Na de oogst de plant direct wordt ingevroren om de werkzame bestanddelen optimaal te behouden?
Pepermuntblad
(Menthae piperitae folium)
Munt is misschien wel de meest veelzijdige en bekende plant van alle geneeskrachtige planten in Iberogast. Er is geen kruid in de geschiedenis dat zo wijdverspreid gebruikt is als pepermunt. Niet alleen de Grieken en Romeinen gebruikten de vele eigenschappen van pepermunt, ook de eeuwenoude Ayurveda (Indiase traditionele geneeskunst) en de Chinese traditionele geneeskunst deden dat.
Pepermuntblad en Iberogast
Tegenwoordig wordt pepermuntblad in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt pepermuntblad tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Pepermunt of pepermuntolie nog steeds verwerkt wordt in heel veel snoepjes?
Engelwortel
(Angelicae radix)
Ook engelwortel is 1 van de negen kruiden van Iberogast. Engelwortel wordt ook wel aartsengelwortel of de grote engelwortel genoemd. Deze plant dankt haar naam aan de middeleeuwen: Herba Angelica of engelkruid. Engelwortel werd in die tijd al gebruikt als geneeskrachtig kruid bij klachten en spijsverteringsproblemen.
Engelwortel en Iberogast
Tegenwoordig wordt engelwortel gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt engelwortel tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Er 350 kilo wortel nodig is om één liter engelwortelolie te maken?
- De bladstelen ook wel als groente klaargemaakt en gegeten kunnen worden?
Karwijvrucht
(Carvi fructus)
In de volksmond wordt karwij soms ook wel kummel of komijn genoemd. Hoewel de smaak van karwij, komijn en kummel op elkaar lijken, zijn ze toch heel verschillend. Karwij is sterker en scherpen van smaak dan komijn, komijn is bitterder dan karwij. Je herkent karwij aan het kromme zaadje. De karwijvrucht, zoals gebruikt in Iberogast, is hetzelfde als het zaadje. Deze veelzijdige plant kent vele toepassingen, zoals smaakmaker in verschillende gerechten.
Karwijvrucht en Iberogast
Tegenwoordig wordt karwijvrucht gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt Karwijvrucht tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- De Karwijvrucht hetzelfde is als het zaadje?
- Karwij, kummel en komijn erg op elkaar lijken, maar verschillend zijn?
Kamillebloemen
(Matricariae flos)
Een van de meest bekende planten in Iberogast is kamille. Kamille groeit goed op verschillende soorten grond en in verschillende klimaten. Daardoor komt dit plantje op veel verschillende plekken voor. Je vindt kamille in aangelegde tuinen, maar ook in het wild langs de kant van wegen of sloten.
Kamille en Iberogast
Tegenwoordig wordt kamille gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt kamille tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Kamille vaak gedronken wordt in de vorm van thee?
- De Latijnse naam Matricaria Recutita is? Matri betekent Moeder en Caria betekent zorg.
Mariadistelvrucht
(Cardui mariae fructus)
Ook de mariadistel vind je in het wild. Je herkent haar aan de stekelige bladeren en de grote paarse bloem. De mariadistel dankt haar naam aan een oude christelijke legende: tijdens het zogen van Jezus lekte Maria moedermelk op een grote distel naast haar. De melk droop langs de bladeren naar beneden en liet een witte tekening achter. Dit is nu de mariadistel, maar hij wordt ook wel de melkdistel genoemd.
Mariadistel en Iberogast
Tegenwoordig wordt de mariadistel gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt de mariadistel tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Vroeger de hele Mariadistel gebruikt werd als voedsel? De jonge blaadjes gingen in de sla, de volwassen bladeren en wortels werden gekookt, de bloem werd gegeten als een artisjok en de zaden werden gebrand en verwerkt tot een soort koffie.
Citroenmelisseblad
(Melissae folium)
Citroenmelisse is een van de meest sterk geurende planten van Iberogast. Je vindt Citroenmelisse vaak in moes- en volkstuinen. Citroenmelisse is afgeleid van het Oudgriekse woord melisse dat honingbij betekent. De bloemetjes bevatten veel nectar en samen met de citroenachtige geur van de blaadjes trekt dat veel honingbijen aan.
In de middeleeuwen vond je Citroenmelisse terug in de tuinen van kloosters en kastelen. Veel van deze tuinen bevatten medicinale planten om de bewoners van het dorp te helpen bij klachten en kwalen. Citroenmelisse werd vooral in gedroogde vorm gebruikt, zodat het als thee ingenomen kon worden.
Citroenmelisse en Iberogast
Tegenwoordig wordt citroenmelisse gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt citroenmelisse tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat...
… Citroenmelisse vaak gedronken wordt in de vorm van thee?
… Muggen helemaal niet van citroenmelisse houden?
Stinkende Gouwekruid
(Cheliodium herba)
Stinkende Gouwe wordt in Nederland vaak gezien als onkruid. Je herkent Stinkende Gouwe aan het gele melkachtige sap dat je ziet als je een blaadje of steeltje afbreekt. Een christelijke legende vertelt dat Stinkende Gouwe ontstond uit het bloed van de onthoofde slang uit het Paradijs van Adam en Eva.
Stinkende Gouwekruid en Iberogast
Tegenwoordig wordt stinkende gouwekruid gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt stinkende gouwekruid tegen maag- en darmklachten; zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- De Latijnse naam van Stinkende Gouwe Coeli Donum is, wat hemelse gave betekent?
Zoethoutwortel
(Liquiritiae radix)
Wie heeft er niet als kind op een zoethoutje gesabbeld? Wist je dat Zoethout eigenlijk de wortel van het kruid is. Zoals je wel kunt raden, heeft deze plant haar naam te danken aan de zoete smaak van de wortel. Zoethoutwortel wordt voor de zoete smaak gebruikt in verschillende snoepjes, drop en theeën. Zoethout is niet alleen lekker, het wordt vanaf 1000 n.Chr. al gebruikt om haar medicinale werking.
Zoethoutwortel en Iberogast
Tegenwoordig wordt Zoethoutwortel gebruikt in het kruidengeneesmiddel Iberogast. In combinatie met 8 andere kruiden helpt Zoethoutwortel tegen maag- en darmklachten zoals maag- en darmkrampen, maagpijn, een vol gevoel, misselijkheid en maagzuur.
Wist je dat:
- Zoethout wel 100 verschillende bestanddelen bevat?
- Zoethout heel, veel zoeter is dan suiker, maar niet slecht voor je tanden?
Met zorg geteeld met aandacht verpakt
Voor de productie van Iberogast zijn jaarlijks duizenden kilo's verse planten nodig, Het productieproces – van teelt tot verpakking – bestaat uit verschillende stappen die aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Wij zorgen voor de hoogste kwaliteit Iberogast!
Welke maag- en darmklachten heb jij?
De oorzaak van maag- en darmklachten is niet altijd gemakkelijk te achterhalen. En vaak komt een klacht niet alleen. Denk maar aan maagkramp als je misselijk bent. Meer weten over de maag- en darmklachten die je hebt is een goed begin. Let op: raadpleeg bij twijfel altijd je (huis)arts!
Iberogast
Heb je last van meerdere maag- en darmklachten, dan biedt Iberogast natuurlijke verlichting. Lees meer over Iberogast. Hoe het werkt, hoe je het inneemt en waar je het kan kopen.