Maag- en darmklachten
Maagklachten en darmklachten kunnen een vervelende invloed hebben op je dag. Daarom is het fijn dat je deze natuurlijk en effectief kunt verlichten.
Je spijsvertering
Wist je dat je maag in 70 jaar ongeveer 50.000 liter vloeistof en 30.000 kilogram voedsel verwerkt? Het maag- darmstelsel zorgt voor onze spijsvertering. Het verwerkt ons eten en drinken en onttrekt hieraan de noodzakelijke voedingsstoffen. Zo blijven we fit en gezond.
Je spijsvertering is een complex proces waarbij klieren, spieren en zenuwen nauw samenwerken. Helaas gaat in dat proces soms wat mis waardoor maag- en darmklachten kunnen ontstaan.
Oorzaken maag- darmklachten
Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn op het functioneren van je maag- en darmstelsel, bijvoorbeeld:
- Erfelijkheid
- Stress
- Te vet eten
- Te veel eten
- Te pittig eten
- Het drinken van alcohol
- Het drinken van cafeïne-houdende dranken
- Gehaast of onregelmatig eten
- Medicatie zoals antibiotica
Deze factoren kunnen maag- en darmklachten tot gevolg hebben. Naast de invloed van bovengenoemde factoren verschilt ook de intensiteit van de klacht per persoon.
Iberogast helpt
Iberogast normaliseert de maag-darmpassage, waardoor maag- en darmklachten natuurlijk en effectief worden verlicht. Het helpt bij verkramping of overactiviteit, of juist verslapping en inactiviteit. Het kruidengeneesmiddel kent weinig bijwerkingen bij gebruik volgens bijsluiter.
Verkramping of overactiviteit
Verkramping of overactiviteit van de spieren in de maag kan ertoe leiden dat voedsel de maag moeilijk binnenkomt of er onvoldoende ruimte is voor het voedsel. Hierdoor wordt het voedsel onvoldoende gemengd met spijsverteringssappen, wat de vertering en het transport naar de darmen bemoeilijkt.
Inactief of verslapt
Als de spieren in je maag juist te ontspannen of verslapt zijn, wordt het voedsel niet goed verder gebracht naar de darmen. Het voedsel blijft lang in de maag waardoor er een drukkend gevoel ontstaat. Bovenin de maag sluit een verslapte sluitspier (sfincter) de maag niet goed af waardoor de voedselbrij en het maagzuur terug kunnen vloeien de slokdarm in, dit heet brandend maagzuur.